Klassisk inredning hos Svenskt Tenn

Vi är många som älskar second hand!

Vardagsrum a la Svenskt Tenn.

Jag vet inte hur det ser ut i er bekantskapskrets, men i min har verkligen handeln med second hand ökat rejält! Varenda vän letar och säljer kläder och inredning på Tradera, åker på loppisar och byter grejer med varandra.

Min dotter brukar få en massa kläder från en grannfamilj, och när hon vuxit ur dem har hon kompisar som är ett år yngre som får ta vid. Perfekt ju – det är ju inte direkt så att de hinner slita på kläderna så mycket innan de hunnit växa ur dem.

Enligt Tradera ökar kategorin för inredning rejält också – närmare bestämt 12 procent under 2017. Det är Traderas näst mest populära kategori efter Kläder. Och vill man förändra hemma utan att belasta miljön alltför mycket är det ju ett perfekt sätt att göra det på.
Och det är mest tidlösa klassiker vi söker efter: Svenskt Tenn, Marimekko, Skultuna och Rörstrand.
Vi har fått ärva en hel del sådant från mannens far- och morföräldrar och jag älskar att få duka med porslin som jag vet att flera generationer ätit finmiddag med, eller att sitta i gungstolen som stod i matsalsrummet hemma hos Britt och Edvin.

Men den roligaste trenden är nog ändå handeln med sticklingar. Folk är galna i gröna växter! Försäljningen har ökat med hela 49 procent jämfört med 2016. Dyraste sticklingen som såldes 2017 var en Monstera Adansonii ’Archipelago’ som gick för – håll i er nu – 3 100 kr!!! Så här ser en sådan ut (lite svårt att se men det är vitspräckliga blad).

– 2017 blev det starkaste året på flera år på Tradera. Svenskarna säljer och köper begagnat som aldrig förr, vilket är glädjande eftersom återbruk är nyckeln till en mer hållbar konsumtion, säger Sofia Hagelin, pressansvarig Tradera.

 

SaveSaveSaveSave

SaveSave