Nya doftljus från Tom Dixon

När hållbarhetens lov börjar sjungas hos inredningsföretagen hamnar förstås materialen i fokus. Naturens material.

Det här har trendkänsliga Tom Dixon försökt fånga genom att göra behållare i sten, terrazzo och kork (oh, so trendy!) – samt sedan fylla dem med dofter som är tolkningar av själva materialens egenskaper. Tyvärr har jag inte haft tillfälle att lukta på doftljusen, jag tycker mest det är en intressant idé. Ungefär så här beskriver Tom Dixon själv sina doftljus:

doftljus i terrazzo

Terrazzo: 
”Ett doftkärl med tyngd och rundad form som är behaglig att röra. Den perfekta behållaren för denna färska Medelhavs doft. Doften kan beskrivas som välsmakande fikon kompletterat med noter av bergamott, citron, svartpeppar och ingefära.

Doftljus med doft av kork

Kork:
”Bränt socker och rökigt trä i råkork som kommer från Portugals skogar och stämplas med märket av dess tillverkare. Doften av ”Cork” är inspirerad av de naturliga egenskaperna hos behållaren. Själva doftkärlet präglas av en djärv brutalistisk silhuett, en reaktiv taktil yta och en evig återvinningsbarhet.”
Här har copywritern verkligen gått loss med adjektiven…

Doftljus med doft av sten Tom Dixon

Sten:
”Serien bjuder på ett spektrum av exotisk marmor. Kärlen är svarvade av kvalificerade ingenjörer i Indien. Varje tungviktsbehållare är unik beroende på grund av det enskilda marmorblockets särdrag. Det optimala kärlet för de exotiska basnoterna fikon och sandelträ i doftsamlingen.”

Om produkterna finns med på Stockholm Furniture & Light Fair” (börjar den 6 februari) återkommer jag med en doftrecension. 😉

SaveSave

SaveSave