broderat mode

Blommiga broderier när de är som bäst!

Jisses, vad det är mycket broderi på allt just nu! Min dotter önskade sig massor med broderade kläder till jul och fick en jacka + byxor av farmor. Själv tycker jag att det ofta är en hårfin linje mellan översmyckat och vackert, men på Polyvore hittade jag en massa godis (sök på embroidery bara)…Gillar när det är lite tatueringsvibbar på det hela.
Gröna kudden från Gucci … mums!

Broderi

 

Vill du köpa broderat som samtidigt gör gott, så kan du till exempel kan kolla in SEP Jordan. Själva designen tas fram i Italien, sedan broderas kläderna och hemaccessoarerna av kvinnor som bor i flyktingläger i Gaza.

– Känslan var: ”Det är helt galet att en kvinna spenderar månader med att brodera de mest fantastiska mönster, och ändå lever hon som en utblottad”. Vad är roten till en sådan paradox? Flyktingen har ingen tillgång till de internationella marknaderna, hon känner inte till den internationella smaken och hon har ingen möjlighet att nå ut med sin konst. Tanken är väldigt enkel: ett varumärke som leder världen till lägret och lägret till världen, berättar grundaren Roberta Ventura.

Roberta uppger själv att hon driva av övertygelsen att alla har rätt till utbildning och möjligheten att försörja sig själv. Förutom att många kvinnor får lön för sitt arbete går därför en del av vinsten till själva lägret.

Förutom att varumärket jobbar med social hållbarhet försöker de även göra inköp lokalt och arbeta med hållbara material. Men det är inte huvudfokus i dagsläget.

SaveSave

SaveSave