Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

M.U.S: Snyggaste upcyclingen jag sett!

Idag har hela redaktionen nött golv i Stockholmsmässans hallar hela dagen. Det är designvecka i Stockholm och alla stora möbelvarumärken lanserar sina nyheter.

Jag tänkte försöka sammanfatta en del av det vi sett när jag väl smält intrycken – men först vill jag, knäppt nog, tipsa om en utställning som jag själva inte sett!

Det var @trendstefan som uppmärksammade mig på att Malmö Upcycling Service skulle vara med i en utställning hos Butiken Republiken.

M.U.S, som de kort och gott kallar sig, gör rent ut sagt skitsnygg design av återbrukat material! Ljusstakarna ovan är gjorda av återvunnen granit och marmor, som dekorerats med mässingdetaljer. Så himla fina.
Och skålen nedan är gjord av återbrukat laboratorieglas.

Bowl made of recycled laboratory glass

Bakom M.U.S står industridesigner Emilia Borgvall, Britt Jönsson, Anna Gudmundsdottir och Pauline Matika som hittade varandra under sina studier vid Lunds universitet. De gillar att experimentera med material i samarbete med lokala tillverkare och hantverkare – och har alltså återbrukade material som bas i sin design.

Sånt här gör mig så glad.

SaveSave