Sanggavel Kotte från Pamboof

Svanenmärkta sänggavlar från Pamboof

Jag har länge letat efter snygga sänggavlar. Jag vet, man kan göra dem hyfsat enkelt själv – av plywoodskivor, gamla dörrar och allt vad det är. Men vi kommer ju aldrig till skott där hemma!

Därför blev jag lite glad över nya, svenska varumärket Pamboof. Bakom varumärket står Andreas Åkesson, som även tidigare jobbat inom inredning. När han skulle flytta hem till Dalarna började han fundera över vad han skulle jobba med där. Så här skriver han själv:

”Som barn drömde jag om ofta om flygplan och fotboll. Under hela uppväxten snickrade jag med min farfar och pappa hemma i garaget och det ledde till att jag som vuxen utbildade mig till möbeldesigner och fick en helt ny dröm. Den drömmen handlade om att tillverka mina egna produkter och om att driva ett företag som kändes bra på flera olika plan. Jag ville göra något som kändes gediget och hållbart. Något som inte belastade miljön i onödan. Jobba kreativt och med människor som jag trivs med. Och tänk om det jag tillverkade kunde skapa arbetstillfällen här hemma i Dalarna?”

Sagt och gjort. Andreas designar, sedan tillverkas sänggavlarna av ett litet snickeri i Dalarna. För att spara på miljön så tillverkas alla möbler av Svanenmärkta MDF-skivor.
Skapa jobb utanför storstäderna, hållbara materialval… Jag gillar när människor tänker så här!

Gavlarna finns att köpa på www.pamboof.se.