Weleda Skin Food

Bot mot vinterchockad hy

Jag vet inte hur intresserade ni är av att läsa om ekologisk och/eller naturlig hudvård? Hinta gärna om det känns intressant – även om jag förstår att ni kanske främst förväntar er att läsa tips om inredning här.
Själv har jag ganska länge varit inne på hudvård utan syntetiskt framställda kemikalier i – mest för att det fungerar så mycket bättre än de ”konventionella” för mig. Jag har haft några år på mig att testa alternativ också, bland annat då jag tidigare jobbat på tidningen HÄLSA i sex år.

De kunskaperna kommer till ganska stor nytta just nu kan jag säga. Under sportlovet åkte jag och familjen upp till mina föräldrar i södra Lappland. Helt fantastiskt vintervackert! Kallt, javisst, men det är en kyla som är lätt att klä sig emot. Jag tar den hundra gånger hellre än råkylan i ett grådaskigt Stockholm…

Hur som haver: Min hud höll inte med resten av mig. Efter någon dag i rejäla minusgrader började det dyka upp plitor kring hakan, och när det var dags att åka hem igen såg jag ut som en finnig tonåring. I dessa lägen är det bara två saker som brukar hjälpa: Weleda Skin Food eller någon typ av ansiktsolja. Min favorit bland ansiktsoljor – dessutom otroligt prisvärd – är Emma Noëls gurkörtsolja, men det gäller förstås att hitta en som passar dig. Men de som har testat den på min rekommendation har också varit nöjda.

Den här gången blev det Weleda Skin Food, eftersom det var det jag hade hemma, men den hjälpte på bara två dagar!
Jag smörjer in med mig den varje kval innan jag lägger mig och använder min vanliga dagkräm under dagen – just nu Mádaras SOS Hydra Recharge Cream.
Så: Väl värt att testa om huden protesterar mot kylan just nu. =)