Hemmaspa med chokladtema

Vårfin med hemmaspa – min favoritritual

Morgonrock av ekologisk bomull, Craft Collective. Dark Chocolate Scrub, Maria Åkerberg. Doftljus av 95 % naturliga ingredienser, Durance. Ansiktsmask Dark Chocolate, Maria Åkerberg.

Är det inte precis just nu som man känner sig som blekast under året? Då vårljuset obarmhärtigt avslöjar hur vintergrå hyn hunnit bli… Man är liksom nere i svackan, precis innan livsenergin vänder börjar vända uppåt igen.
Så här inför påsk tycker jag det är dags att skrubba av mig det gamla och bli som ny igen!

Jag har faktiskt en hemmakur – med chokladtema! – som jag brukar hänge mig åt när jag tycker att livet behöver lite guldkant. Choklad är ju dessutom känt för att höja nivåerna av må bra-hormonet serotonin. 🙂

Jag tänder ett doftljus med chokladdoft, duschar varmt, skrubbar hela mig – valfri peeling i ansiktet och chokladscrub på kroppen – och lägger sedan en superhärlig chokladmask som får verka minst en kvart. Lite fotfilande och fotkräm på det så känner jag mig helrenoverad.

Perfekt när man behöver ladda om men inte har tid att åka iväg på spa eller dylikt. Vilket jag väldigt sällan har eftersom jag begåvats med väldigt sportiga barn…
Dessutom får man lyssna på vilken musik man vill under tiden (Nick Drake, Jeff Buckley, London Grammar, First Aid kit…)!

Hoppas ni gillar min vår-ritual lika mycket som jag!