Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

8 nya kökstrender 2018

Dubbla ugnar, trärena luckor och starka färger. Det är tre av årets nya kökstrender. Mässing börjar också användas på ett helt nytt sätt… Här är åtta nya kökstrender.

1. Välkomna mörkret
Kök från Vedum.

Kök från Vedum.

Svarta och gråa kök fortsätter att öka, men det finns fler dova färgtoner som passar i köket – till exempel lila, midnattsblått och riktigt mörkt grönt eller brunt. Bilden visar Vedums kök ”Liv” i brunbetsad ek. Att kök ska se ut som vardagsrum är också en trend som den här bilden visar.

2. Marmor i färg
Kök från Ballingslöv.

Kök från Ballingslöv.

Marmor är väldigt snyggt – och modernt – i kök. Jonas Lindvall har i samarbete med Ballingslöv tagit fram ett konceptkök helt i marmor. Bilden visar köket i grön marmor, det finns också i läckert rött.

Det kommer också material som ser ut som marmor men med andra egenskaper. Neolith är ett av de senaste exemplen. Andra material som liknar sten är Dekton och Kvartskomposit – ännu fler lär komma under året.

3. Välj naturligt trä
Kök från Papilio.

Kök från Papilio.

Träluckorna är tillbaka och det med besked – gärna i en ren och avskalad design med shaker-känsla. Trä andas också elegans och är i många fall ett bra miljöval. Bilden visar Papilios kök ”The Georgian Manor”.

4. Mässing på nytt sätt
Från Original Style.

Från Original Style.

Handtag och blandare i mässing är vanliga men nu kommer även luckor, golv, diskhoar och spisar i det guldlika materialet. Koppar börjar också bli allt mer populärt. Bilden visar kopparplattor för köket från Original Style.

5. Blanda brunt och guld

Mässing och guld har vi sett mycket av den senaste tiden. Det nya är att kombinera naturligt trä och varma naturtoner med de gyllene metallerna. På bilden ses Papilios kök ”The Georgian Manor”.

6. Frossa i färger
Kök från Puustelli.

Kök från Puustelli.

Klara signalfärger är populära nu. Inslag av exempelvis klargult eller orange kan vara riktigt effektfullt i ett kök med vita eller trärena luckor. Använd färg som utropstecken eller mixa starka färger för ett tuffare uttryck. Bilden visar ett kök från Puustelli.

7. Ljussätt köket
Kök från Papilio.

Kök från Papilio.

Bra ljus och lampor är extremt viktiga i köket. Ljuskällor sätter också stämningen. Just nu råder en stark ljustrend där både själva ljuset och armaturen är viktiga för helhetsintrycket. Bilden visar Papilios kök ”The Chefs Kitchen”.

8. Extra allt

Dubbla ugnar, dubbla diskhoar och dubbla spisar är nya finesser i årets kök. Lösningar som man kan anpassa efter behov kommer också stort. En nedsänkning i en bänksskiva, likt en mindre ho, kan till exempel användas för odling av kryddor, som vinkyl eller som behållare för is eller som värmekälla för att hålla maten varm. Att få kokhett eller kolsyrat vatten direkt i kranen är ett annat exempel på detta.

Vill du ha ännu mer inspiration till köket? I slutet av februari kommer Hus & Hems stora köksspecial! Då är även mitt eget kök med i magasinet. Det känns lite pirrigt faktiskt och jag hoppas du ska tycka om det.