Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

upplevelse av färger och mat

Av Posted on Inga taggar 0
Bild: Serax

Äta gör man med alla sinnen även de visuella, därför kan jag tycka att det är viktigt med kulören på tallriken för att förstärka smakupplevelsen. Blått är den kulör vi säljer mest av på tallrikar, kanske för att den passar bra till så många olika maträtter, maten är sällan blå och den fungerar som en bra bakgrundsmusik.

Let’s FEAST – ny Seraxkollektion med Ottolenghi. Tillsammans med det belgiska designmärket Serax presenterar den brittisk-israeliska kändiskocken Yotam Ottolenghi nu sin första serviskollektion ‘’FEAST’’.

Den nya servisserien har ett tydligt budskap och är Ottolenghis hyllning till umgänget i dess främsta form: att äta tillsammans med familj och vänner. För att förverkliga sitt projekt tog Ottolenghi hjälp av den italienska konstnären Ivo Bisignano. ”Ivo är en god vän till mig och min själsfrände när det kommer till att grafiskt förverkliga en Ottolenghi-idé”, förklarar Yotam Ottolenghi och fortsätter, ”oavsett vilket medium han arbetar med är hans konst ärlig, uttrycksfull och samtidigt vågad”. Ett typiskt inslag i FEAST-kollektionen