Formex januari 2018: Sammanfattning

I onsdags drog Formex igång. Hus & Hem var självklart på plats för att spana in alla nyheter för året. Jag tänkte ge dig en kort sammanfattning av vad jag såg på mässan.

Färg:
Jag är glad över att se så mycket färg på mässan. Det jag kan konstatera är att rosa är fortsatt stort under 2018 men jag såg också en hel del syrenlila och gult. Att blanda de två sistnämnda såg jag på flera håll och kan jag kan bara vara glad, jag älskar härliga färgkrockar! Grönt och rostiga/brända toner är också stort och känns harmoniskt och mjukt. Det passar fint tillsammans med de ”nya” färgerna man såg mycket av på mässan.

Pryl:
Dekorativa objekt! Flera varumärken visade upp fantasifulla och vackra inredningsdetaljer som fick mig att dra på smilbanden. Jag har gärna en lejonkruka på fönsterbrädan hemma som påminner mig om att snygg inredning också kan vara lekfull.

Material:
Inga nya trender här som visade sig. Keramik, rotting, sammet och linne fortsätter att vara stort även 2018. Blanda lyxig sammet med rustik linne för sköna kontraster.

Spaning:
Färgat glas! Jag såg det på fina objekt, men också på vinglas, vaser och ljusstakar. Vackert tycker jag och det känns lekfullt och elegant på samma gång.

 

Bilder på färgerna:

[easy-image-collage id=668]

1. Ceannis 2. Himla 3. Kähler
4. Affari 5. House Doctor 6. Frejas Boning
7. Bungalow 8. Bungalow 9. Oyoy

 

Bilder på dekorativa objekt:

[easy-image-collage id=685]

1. By On 2. By On
3. Kähler 4. Madam Stoltz
5. PB Home 6. Oyoy

 

Bilder på materialen:

[easy-image-collage id=694]

1. PB Home 2. Madam Stoltz
3. Broste 4. Lyngby Porcelæn
5. PB Home 6. Cozy Living

 

Bilder på färgat glas:

[easy-image-collage id=703]

1. Broste 2. Oyoy
3. Nordal 4. Hübsch
5. Nordal 6. Oyoy

Kram Matilda