Mina favoriter – Klimatklubben & Ida Magntorn

Klimatklubben.
Hösten 2018 startade en trio, Emma Sundh, Maria Soxbo och Johanna Nilsson klimatklubben.se. De är en Facebook-grupp: Klimatklubben och ett Instagramkonto: @klimatklubben.se. På dessa plattformar delar delar de med sig av hållbara tips att ta med sig i vardagen, peppar till förändring och här sår de frön till nya folkrörelser och driver opinion med klimatet för ögonen. De sätter också press på företag och politiker och försöker påverka.

Nu har de släppt en bok, ”Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft”.

Bilden är tagen av Caroline Frankesjö.
Bild av Emma Sundh.

Detta är en bok som behövs! Att sitta själv med sina funderingar över miljön och sin klimatångest kan ibland bli övermäktigt. Att få konkreta råd kan få oss ur ångesten och istället skapa ett engagemang.
Denna bok utgår från individens perspektiv, men visar också vikten av normförskjutning, konsumentmakt och politisk påtryckning. Det finns kapitel som handlar om mat, boende, transporter, kläder, jobb och barn, och varje läsare kan hitta sin startposition och se vilka steg som gör störst skillnad.

”Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft” kommer i bokhandeln den 2:a september.

Det kan upplevas svårt att tänka miljövänligt och hållbart när det kommer till inredning. Men det går, det kräver bara lite mer eftertanke från oss konsumenter.

Nästa favorit jag vill lyfta denna vecka är en författare, fotograf, journalist och inredningsstylist som har stort fokus på att inreda just hållbart, Ida Magntorn.

Bild tagen av Ida Magntorn från hennes hem.

Ida inspirerar bland annat genom olika utställningar och på sin instagram men också i hennes senaste bok ”Ett hem med omtanke”. Här fokuserar hon på hur man kan förhålla sig till hållbarhet och miljötänk samtidigt som man skapar ett vackert hem. Läsvärd bok!

Boken ”Ett hem med omtanke”
Bild tagen av Ida Magntorn från hennes hem.

Det går att inreda hållbart och det är inte svårt! Spana in dessa böcker så lovar jag dig att du hittar inspiration och konkreta tips för att lyckas.

Kram Matilda