mrs mighetto – the end of the forest

Så är de äntligen här! Från och med midnatt kan ni beställa dessa underbara prints från min shop Decided. Vi fullkomligt älskar den här kollektionen och ärligt talat så beundrar jag verkligen Malin & Anna för deras enorma kreativitet och underbara fantasi. Jag har ju varit ett fan långt innan jag själv startade butiken och vi har de mest underbara karaktärerna på barnens väggar som vakar över dem och skänker trygghet… Det är helt enkelt magi!

Så här har ni dem… Secret tunnel, Mr Charlie, Miss Vera, Miss Alice, Flying Sparrow, Dear Toffle, Dear Fawn, Around the Glade och ABC…

Enjoy!

The End of the Forest Story Det finns inga genvägar för att ta sig dit. Det finns heller ingen väg tillbaka när du väl nått fram. Landet i Luften är slutdestinationen. Men bara för de väl utvalda.
Berättelsen om detta mytomspunna land känner alla i skogen till. Berättelsen om vad som händer där skogen tar slut. I årtusenden har ingången vaktas av erfarna och tappra väktare som alla besitter särskilda gåvor. Den vaktas av pojken som aldrig sover, av rådjuret som ser in i framtiden, av den stora varelsen som vet vägen ingen annan vet.
Väl inne i Landet i luften hänger tolv öar i tyngdlöshet. Där bör man finna sin vän med vingar för att kunna förflytta sig mellan de olika öarna. Charlie bor på Grönskans ö och kan stigarna mellan vår och vinter. På Kunskapens ö möter du Vera som ger tröst när du saknar något eller någon från andra sidan medan hennes tvillingsjäl Alice vaktar den här världen som anses vara tidernas mest bevarade hemlighet.

Mr Charlie Grönskans ö ger syre åt hela systemet. Här bor Charlie. Ön ligger längst bort från ingången till Landet i luften. Här blandas tropiska och arktiska väderförhållanden och man kan besöka alla olika årstiderna genom att vandra på de förtrollade stigarna. Charlie vet allt om hur man hittar på ön.

Secret Tunnel. Ingen lägger märke till den mörka gläntan om man inte är speciellt inbjuden. För de flesta förbipasserande går den obemärkt förbi. Men vid gläntans port sitter nyckelhållaren och hans djur. Dessa två bemannar gläntan dag och natt, utan sömn. Det finns otaliga nycklar som delas ut till de utvalda och när du väl har nyckeln i din hand är tunneln öppen. Förbi gläntan, genom tunneln, lås upp den vänstra dörren och nå fram till det makalösa Landet i luften.

Miss Alice. Alice i månen är förvisso ensam, men hennes uppgift är den allra viktigaste. Landet i luften är en väl bevarad hemlighet och ska så förbli. När man väl nått hit finns ingen väg tillbaka och Alice ser allt från sin position på månen som aldrig slocknar.

Flying Sparrow. En av de viktigaste sakerna i den här världen är att finna en vän med vingar. För vissa tar detta många år och för andra är vännen där på en gång. Den ständiga följeslagaren ger möjligheten att färdas mellan de olika svävande öarna. På den första ön, där den stora ekens rotsystem syns tydligt och skymmer sikten av de bakomliggande öarna, på den här ön föds alla bevingade.

Dear Toffle. Lilla Toffle är bara ett barn, ändå ryms ett tiotal passagerare på hans rygg. Hans jobb är att ta hand om de nyanlända och visa dem deras nya hem. Oftast kommer bara en, max två nykomlingar samtidigt så hans fulla kapacitet används sällan. Toffle hittar dit ingen annan hittar och när man väl nått systemet med de tolv öarna är det ingen annan som kan återberätta om färden fram till den första ön.

Dear Fawn. Varje år får den snabbaste löparen uppdraget att vara förbindelsen mellan den ljusa och den mörka gläntan. Vår unge vän, som utrustats med fyra ben, vingar och en knivskarp förmåga att ständigt fatta kloka beslut, färdas med ljusets hastighet på den långa och ständigt föränderliga sträckan mellan de två portarna.

 

Around the Glade. Första tecknet att man är på väg i rätt riktning är den ljusa gläntan. Där vaktar rådjuret i ständigt sällskap av sanningsfåglarna. Det råder ingen tvekan om att rådjuret ser in i framtiden. Fast bara med några minuters försprång. Hon får en föraning om vilken fråga hon bör ställa men hinner aldrig varna ifall mötet skulle innebära någon fara för slutdestinationen.

ABC. Den långa tunneln avslutas med en stor dörr med smideshandtag som liknar eklöv. Strax ovanför bladen finns en tavla med bokstäver. Alfabetet glänser och skiftar i färg. Den fråga som ställdes vid första passagen ska nu viskas i riktning mot den förtrollade tavlan. Om svaret är rätt öppnas den vänstra dörren och någon möter upp vid den hisnande avsatsen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.