Måla mitt hem med wi-fi!

Gillar verkligen designen och att de förstått grejen med att göra den vit utan mängder av blinkande lampor etc.

 

Hej på er och hoppas ni haft en riktigt bra start på veckan! Här har som vanligt varit fullt upp, en blandning av familj, jobb, andra jobb och babykontroller. Den perfekta mixen enligt mig men det kräver en viss förmåga av multitaskning. Alltså jag älskar verkligen det jobb jag har nu men att vara egen gör också att mina arbetstider blir en aning märkliga ibland. Det härliga med att kunna hämta tidigt på dagis eller hänga med på simträningar mitt på dagen kommer med jobb lite senare på kvällen, inget jag klagar över utan mer ett konstaterande 😉

Blev därför superglad  när jag blev tillfrågad att testa TP-links Whole-Home Wi-Fi System, Deco M5. Varför då? Jo för de ger mig äntligen bra Wi-Fi i sovrummet vilket möjliggör bloggande i sängen, halleluja! Jag vet att man egentligen inte bör ha varken tv eller jobb i sovrummet men så funkar inte jag. Att kunna se en härlig film eller blogga därifrån förenklar helt enkelt mitt liv som jag lever det. Att få sitta och spana inredningstrender med en kopp te på sängbordet är guld värt, speciellt nu när jag är gravid och aningens trött (måste verkligen peta i mig mer järntabletter).

Har bett M att fixa en lösning till det rummet i evigheter men ni vet, annat kommer emellan och det där hamnade uppenbarligen inte så högt upp på priolistan. Trodde faktiskt aldrig att han skulle låta mig testa det här då han som datakille har full kontroll över all teknik här hemma men han läste igenom allt och lät positiv. Long story short, vi testade och jag är så grymt nöjd! Dels har vi verkligen fantastiskt bra och stabilt Wi-Fi i hela huset nu och dessutom var det superlätt att sätta upp.

Tre vita och diskreta, yes,  puckar kom i paketet. Det var bara att plugga in dem, ladda ner appen i mobilen, följa instruktionerna och köra igång. Loved it! Puckarna ser till att man hela tiden har en jämn och bra uppkoppling. När jag rör mig runt i huset kopplas min mobil/padda helt enkelt upp mot närmsta puck som på så vis ser till att hålla en stabil uppkoppling var jag än befinner mig i vårt lilla casa. Dessutom kan man följa uppkopplingen i appen så det är lätt att se att det verkligen fungerar överallt.

Inte nog med att vi nu har snabb trafik överallt, det tillkommer dessutom massor av bra features som viruskontroll och det bästa av allt, parental control. Det innebär att jag t.ex kan ställa in tiden då barnens Ipad’s får tillgång till Wi-Fi till typ 1 timme per dag. Jag kan dessutom blockera sidor med olämpligt innehåll. Skulle någon av barnen försöka nå en sajt med blockat innehåll ser jag vilken sida det gällde via en rapport i appen. Det är hårfint det där, vad som är att spionera och vad som är att involvera sig i barnens ”andra” värld. Jag vill få den typen av information för att  kunna samtala kring varför vi anser det olämpligt mm. Det kan vara ganska bra att få en liten hint om vilka ämnen som är bra att diskutera, eller hur?!

Känner mig supernöjd efter att ha testat systemet i några veckor så det är definitivt en keeper!

Ha en fin torsdag!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.