mumsigt eftermiddagsmys

Hej på er! Såå länge sedan nu, verkligen ledsen men jag har jobbat mer än vanligt vilket tagit all min tid. Det är verkligen kul att ha mycket att göra, speciellt när arbetet är roligt, men oj vad det ställer till det med precis allt annat! Barn, vänner och blogg får ta ett steg åt sidan… Men men, nu är jag här och det känns väldigt skönt.

Idag är det hästismys här hemma med tjejernas ridkompis och hennes mamma. De tittar alltid förbi här mellan Lufsarna (ett pysselmys annordnat av kyrkan) och deras ridning för ombyte och mellis. Idag blir det en favorit som är superpoppis hos både barnen och oss vuxna. Fruktsallad med mascarponegrädde och kokkoschips. Jag har fått fullkomligt dille på frukt denna graviditet, helt galet. Under mina senaste graviditeter har jag älskat husmanskost och kött men nu är jag bara sugen på grönsaker och frukt. Så jag tänkte att jag bjuder på detta superenkla och väldigt smaskiga recept 🙂

Fruktsallad

Annanas

Jordgubbar

Kivi

Vindruvor

Äpple

Päron

Banan

Mango

Bara hacka upp allt och blanda runt i en stor skål. Det här är vad jag brukar ta för frukt men egentligen kan man ju ta precis det man vet att ens egna små kids gillar. Det viktiga är väl bara att få med några lite saftigare frukter. Har man barn som inte gillar kokkos serverar man de små chipsen i en skål bredvid annars är det bara att sprinkla över fruktsalladen.

Mascaponegrädde

3 dl Grädde

250g Mascarpone

1,5-2 msk Florsocker

0,5 Vaniljstång

Eventuellt lite limezest

Vispa grädden så att den blir relativt fast, blanda sedan i mascarpone, florsocker, fröna från vaniljstången och limezesten… Ta da, superenkelt och jättegott!

Ha en mysig onsdag nu!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.