V 31 – mini och jag

Åh wow säger jag bara… Vilken tur att jag kom iväg igår! Så mycket fina människor som alla kämpar för ett och samma mål, mer nätkärlek 🙂 En helt underbar och så inspirerande kväll helt enkelt!

Om jag känner av det idag? Oh, yes… Den här mammakroppen är helt galet trött men det kan ha lite att göra med att jag knappt sov inatt, vaknade av att jag klöste mig själv så fort täcket kom åt magen. Det är såå jobbigt, trodde aldrig att klåda kunde kännas så här. Jag vet att jag klagar och det är verkligen inte så jag vill att det skall vara här inne men det har tagit över hela min tillvaro. Det skall bli så otroligt skönt att få träffa en specialist som förhoppningsvis kan hjälpa mig. Läkaren på MVC misstänker att det trots allt handlar om PUPP, de trodde ju inte det först men vi får se. 

I övrigt mår vi riktigt fint bebisen och jag 🙂 Mini dansar runt på kvällarna och jag är lika fascinerad varenda gång. Det börjar bli så verkligt, jag kan liksom se hur mysigt det kommer bli och har t.o.m börjat köpa hem lite fina små babygrejer… Kärlek! Hur gör ni? Väntar ni till efter förlossningen eller är allt fixat och klart när ni kommer hem från BB? Jag som trodde att jag skulle vara lite cool och vänta med en hel del har plötsligt hamnat i en riktig boa-fas!

Jag är inte ensam dock, barnen längtar och pratar så mycket om sitt lilla syskon!

Vad gäller mat och cravings måste jag säga att denna graviditet varit ganska lugn bortsett från den där kiwiperioden. Jag längtar precis som alla andra efter glögg och lussebullar men inget annat speciellt just nu. Vad gäller det där med mat, vikt och graviditet så är jag lite kluven. Tycker efter tre graviditeter att det där brukar reglera sig själv, både viktuppgången under graviditeten och viktnedgången efteråt. Däremot tycker jag alltid att det är så sjukt märkligt med de där rekommendationerna om vad man behöver i form av extra matintag under graviditeten. De första tre månaderna står det att det räcker med en extra frukt om dagen… En frukt! För mig är det just de första månaderna som jag är som allra hungrigast, som jag känner att jag behöver riktigt mycket mat, inte frukt. Alltså visst, frukt är gott och bra men de där månaderna i början så skriker min kropp efter husmanskost 🙂 Jag har gått upp lite olika under graviditeterna, mellan 11-17 kg och efter varje graviditet så försvinner den där extravikten under amningsperioden. Ibland t.o.m lite till så tror verkligen att det är bra om man kan lyssna till sin kropp och inte vara för hård mot sig själv, man skall ju orka med alla sömnlösa nätter och långa amningsperioder.

Ja ja, det är helt klart ett känsligt ämne men jag försöker att inte stirra mig blind på vad en våg säger utan lyssna till hur jag mår…

Nu skall jag packa era fina ordrar från shoppen, hänga här i butiken en stund till och sedan ta mig hem till lite fredagsmys med la familia… Så härligt!

Kram på er!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.