Recept på godaste rabarberpajen

En enkel smulpaj som med en liten twist blir otroligt god.

Det är så underbart skönt att få lite sommarfeeling även om värmen inte riktigt infunnit sig ännu. Det räcker med att rabarbern frodas i pallkragen för att jag skall få feeling. Att vi dessutom går in i juni imorgon känns ju bara helt fantastiskt. En av mina absoluta favoriter som tillhör sommaren är paj. Det kan väl inte finnas något som smakar mer sommar än ljummen paj med vaniljglass?! Med andra ord skrek den där överfyllda pallkragen på mig att det var dags att skörda och baka!

Det här är verkligen världens enklaste smulpaj.

Självklart delar jag med glädje receptet med er, det här är så otroligt gott!

Frukt/bär

rabarber så att det bygger ett tjockt lager i pajformen

1.5 tsk kanel

3 tsk socker

1,5 krm flingsalt

Smul

200 g kallt smör

3,3 dl vetemjöl

1.6 dl havregryn

2,5 dl socker

2,5 tsk flingsalt

Inga konstigheter, efter man satt ugnen på 225 grader smörjer man formen och sedan blandar man äpplen, kanel, socker och flingsalt i en bunke och häller ner i formen. Nyp sedan snabbt ihop de torra ingredienserna med smöret och fördela den gryniga massan som ett täcke över äpplena. Grädda allt i 20-25 minuter tills den fått fin färg. Njut sedan med härlig vaniljglass!

Den  där sältan gör verkligen enorm skillnad, alla smaker förhöjs och man tar smulpajen till nästa nivå helt enkelt! Hoppas ni testar!