Sekelskiftesdrömmen…

God kväll!

Nu sover flickorna i sina sängar och M jobbar på lillbusen som inte alls vill sova, vara uppe hela natten verkar vara hans grej… Det är väl så när orken kommer tillbaka och febern är som bortblåst. Ikväll tänkte jag dela med mig av hur våra utbyggnadsplaner har växt fram under de senaste tre åren. 

Vi älskade vårt lilla hus från allra första stund även om vi insåg att det skulle innebära väldigt mycket jobb att förverkliga vår vision. Huset är från 1916 så själen fanns där, det gällde bara att plocka fram den igen. Eftersom både M och jag älskar byggnadsvård och redan var stammisar på dessa butiker runt om i stan efter en omfattande renovering av en sekelskifteslägenhet inne i stan trodde vi nog att vi visste vad vi gav oss in på… 

Så här i efterhand hade vi inte en aning 😉 

Allt blir så mycket större med hus och i början blev vi rädda så fort vi hittade minsta påverkan på huset. Numera tar vi det mer med ro, vi har lärt oss att det mesta går att ordna utan alltför stor inverkan på vare sig utseende eller funktion, det kan t.o.m bli till det bättre. Som när vi upptäckte att den bärande balken i väggen vid glasverandan/trappan upp till övervåningen inte längre existerade relaterat till en tidigare fuktskada… Ja, då kunde vi ju äntligen ta ner väggen som vi tänkt initialt och fixa konstruktionen med en limträbalk. 

Nu står vi dock inför något betydligt större, nu skall vår fina sekelskiftesdröm dubblera sin storlek utan att för den sakens skull förlora sin charm.

Vi insåg ganska snabbt att vi behövde hjälp med denna stora förvandling och vände oss till en mycket kompetent arkitekt. Han har varit underbar! Efter första besöket här ute gick det någon vecka eller två innan han kallade till möte där han berättade om vårt hus historia och hur Nationalromantiken tog sin form i arkitekturen och hur han med det i åtanke hade arbetat fram ett förslag. Under dryga två år har vi nu finlirat på det förslaget och med en ängels tålamod har han ändrat, fixat och trixat tills det blev perfekt och nu känns det bara sååå bra! Nu kommer vi att få charmen som huset hela tiden haft men utan att behöva kompromissa med allt det praktiska som en trebarnsfamilj behöver.

Det skall bli en spännande resa där jag hoppas kunna bjuda på allt från konstruktionsarbete, fantastiska moodboards med inredningsidéer till ett färdigt drömhus! Häng med och bolla idéer med mig…

En spännande sommar väntar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.