The floor…and some…

God eftermiddag!

Här är fortfarande migränkatastrof vilket jag gör mitt bästa för att bota med sötsaker i mängder! Kan inte komma ihåg senast jag åt så mycket smågodis på så kort tid, tur att jag är ensam hemma, det är ju varken lördag eller några 7 bitar…

Nu över till något betydligt festligare, våra golv 🙂
Än så länge så kan det vara lite missvisande med bilder då de är alldeles våta av hårdvaxoljan men jag kunde inte låta bli. Man får med andra ord filtrera bort lite glans som inte kommer finnas där om någon dag i övrigt ser de ut som de skall. 

Jag är verkligen jättenöjd med vad de gjort. Det gamla golvet har ju sin notning vilket gör att det får en annan karaktär, dessutom är det lite smalare plankor och betydligt kvistigare men kan man leva med det så är färgen densamma som på det nya golvet. 

Vi ville egentligen ha ett skurat golv då det är så fint men eftersom vi inte alls har ork eller lust att skura så ofta samt behöver ett golv som verkligen är lättskött så fick det bli en annan variant. Christer och Dennis valde därför att först vitluta golvet för att sedan polera in en olja med vitt pigment. Efter det var vitoljat och klart kom de tillbaka ytterligare en gång och applicerade ett lager hårdvaxolja med en gnutta vitt pigment i. Resultatet ser ni ovan. Vad som kan se ut som två olika färger handlar bara om olika ljus i de rummen som jag fotat. 

Överst däremot ser ni vad vi trodde skulle bli såå fint när vi gjorde det för några år sedan men som verkligen bara blivit fiasko, våra linoljefärgsmålade golv. Jag hade en helt annan vision, ett ordentligt nedslitet linoljefärgsgolv med stora bara partier och snygg slitning. Efter tre år ser det bara fruktansvärt smutsigt ut och varendaste fläck syns och är svår att få bort, det skall bli en fröjd att slippa det… 

Nu är ju detta snart klart och etapp två väntar om ca en månad då övervåningen, den gamla glasverandan samt de två vardagsrummen står på tur. Där det är furu kör vi ju självklart på med samma behandling som nu men i vardagsrummen med ekparkett blir det en annan historia. För tre år sedan slipade vi dem och behandlade dem med vit hårdvaxolja men resultatet blev för vitt och flammigt. Det här blir verkligen en utmaning att få till då jag har väldigt svårt för det gula pigmentet i eken men inte vill göra det svart… Målet är att få till något som liknar den parketten som syns bland bilderna ovan… 

Whish me luck!

H

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.