MONDAY FUNDAY – LYXIG SOVRUMSKÄNSLA

(Innehåller reklamlänkar)

Monday Funday!

Kör igång ett nytt koncept här på bloggen, Monday Funday, där jag varje måndag tipsar om trender och olika inredningsknep 🙂

Först ut blir hur man skapar den där toklyxiga känslan i sovrummet. Det finns nog inget rum som jag får så mycket frågor kring och det är dessutom mitt absoluta favoritrum här i huset. Här har jag skapat min egen lilla oas där jag kan ta det lugnt, slappna av och drömma mig bort.

Ofta när man pratar om härliga sovrum eftersträvar man en lyxig hotellkänsla… Jag är inte riktigt med på den trenden, missförstå mig rätt, jag älskar att sova på hotell och krypa ner bland alldeles krispiga lakan och sova som en prinsessa men här hemma vill jag känna mig just hemma. Däremot vill jag ha riktigt sköna sängkläder och fluffiga täcken och kuddar precis som när man sover på hotell. Så här kommer mina tips…

1. Bädda sängen varje dag. Alltså det kanske låter lite väl enkelt men jag vet hur lätt det är att låta bli när det är stressigt på morgonen och alla skall iväg till jobb, skola mm men det är så värt att gå upp fem minuter tidigare så att man möts av en härlig bäddning när det väl är dags att krypa ner igen.

2. Byt sängkläder varje vecka. För mig finns det inget som slår känslan av helt rena lakan, det är den ultimata lyxen.

3. Välj rätt sängkläder för dig. Våga prova dig fram vad gäller både material och färger. Jag var med om en riktig eye-opener i vintras när jag för första gången provade lite tyngre sängkläder i tvättat linne från Lovely Linen. Jag var helt övertygad om att jag föredrog lätta täcken men jag sov som ett barn med de där tunga tjocka men ändå mjuka påslakanen.

4. Växla material efter årstiderna. Det här gäller både själva täcket som sängkläderna. Vi är nog ganska vana vid att ha ett sommar- och ett vintertäcke men vi kanske inte alltid tänker på att även sängkläderna kan vara härliga att växla som en följd av skiftande temperaturer. Precis som jag skrev här ovan så sov jag gudomligt i tunga sängkläder i vintras men nu till våren vill jag ha täcken med fluffig maccaronkänsla omkring mig. De skall vara lätta och i alldeles underbara ljusa färger, som att sova i en Laduréebutik… Här är sängen bäddad med Lovely Linens Mistyserie som är just tunnare, mjukare och luftigare… Love it! Ni hittar dem här

5. Häng upp konst. Oavsett om det är dyrgripar, fotokonst eller teckningar så ger konst intill sängen sovrummet en personlig prägel, så rama gärna in två, fyra eller fler favoritmotiv. Tänk på symmetrin här också, och till skillnad från tavelväggar i andra delar av huset är det viktigt att hålla sig till en typ av ram för att skapa en lugn känsla.

6. Låt lamporna hänga. Ett superbra tips för att få loss yta och skapa en intressant vägg! Vi har hängt våra runt takbjälken men det funkar lika bra i et stramare sovrum där du helt enkelt låter lampan hänga från taket. Så snyggt och något som verkligen trendar.

Ha en riktigt härlig måndag nu och tipsa mig gärna om roliga ämnen för mitt nya projekt, vill så gärna veta vad just ni är sugna på att få tips kring!

Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.