Äppelmys

Hej på er!

Idag har varit en tuff dag, vaknade med migrän i morse och som ni kanske vet var Lovisa och M ute på kajakäventyr så det var bara att bita ihop, stiga upp och laga frukost. Men vet ni va?! Först blev jag ompysslad av världens bästa 11-åring. Filippa börjar bli så stor och klok, mitt lilla hjärta. När hon kom och kröp ner bredvid mig i morse och jag berättade att jag hade migrän smög hon ner och fixade en kaffe till mig. Hur mysigt är det inte att ha barn i alla möjliga åldrar?! Jag älskar det, njuter av att se dem växa och bli alldeles fantastiska individer. Efter lite kaffe på sängen och mysprat blev det i alla fall en pannkaksbrunch följt av häng i trädgården.

För ett år sedan vid den här tiden plockade vi äpplen i mängder, mustade och hade det superhärligt. I år får vi nöja oss med att leka i trädgården och köpa äpplen när vi blir sugna på paj och must när cravingsen blir för stora. Såg på nyheterna tidigare i höst att det inte bara är vi som lider av äppelbrist, Kivik kommer få svårt med sitt musteri de också. Tydligen tog frosten våra fina äppelträd när de blommade som bäst i våras.

Ja ja, det går ju som sagt alltid att köpa äpplen och som en positiv effekt av det här kommer det bli lite lättare att ta hand om trädgården i höst. Kratteriet brukar ju förutom löv innebära en hel del plock av dåliga äpplen som trillat till marken.

Som tur var hade jag i alla fall lite äpplen från Ica hemma så nu står en mysig paj i ugnen och väntar på att resten av familjen skall komma hem och få njuta av den. Älskar verkligen söndagsmiddagar då vi lyxar till det lite extra med godsaker och sitter i matsalen istället för glasverandan. Det är så härligt att göra skillnad på helg och vardag, plötsligt infinner sig den där härliga lugna känslan i kroppen.

Är ni sugna på den här supergoda pajen hittar ni receptet här.

Njut av söndagen nu!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.