Äntligen är flaggstången smyckad

Här surras det för fullt ?

Hur skönt känns det här?! Fantastiskt vill jag lova. 2013 var första året jag fixade en rabatt runt vår flaggstång men bara två år senare påbörjades utbyggnaden av vårt hus och framsidan förvandlades till någon form av kaos bestående av makadam, sprängt berg och jordmassor. När vi väl var klara och hade återhämtat oss med nylagd grusplan/uppfart våren 2020 ställde jag några krukor runt flaggstången för att få lite färg… Krukorna flyttade ner till brunnspumpen förra sommaren och allt som blev kvar var en hög med kantsten och maskrosor. Det såg förfärligt ut men eftersom huset ändå var klätt i byggställning pga tornbygget orkade nog ingen av oss bry sig nämnvärt ?

Visst ser det vackert och välkomnande ut?! ?

I år var det dock dags för flaggstången att få sin rabatt och denna gången med stort fokus på våra små bi-vänner ??? Jag började med att kratta bort gruset, ställa dit en ram och fylla på med planteringsjord. När det väl var gjort läste jag på lite om vad bin gillade och köpte på mig ett gäng blandade blommor. Jag har verkligen inga gröna fingrar så jag utgick efter en färdig rabatt jag hittade på nätet och bytte ut någon sort då de inte fanns i sortimentet.

Allt gick kalas och Lilian och jag planterade hela faderullan samma dag som det var World Bee Day. Solen sken och mitt egna lilla bi levde loppan samtidigt som hon grävde, lyssnade och dansade runt bland blommorna.

Hur gulligt bi var inte det här?!

Så blev det som jag tänkt mig? Ja, nästan i alla fall. Jag har lärt mig att Kantnepeta blir enorm (i alla fall om man jämför med den lilla plantan jag köpte ??) och jag har behövt flytta runt några plantor då andra brett ut sig. Det var för övrigt inga problem att flytta dem, jag såg bara till att de fick ordentligt med vatten så att rötterna blev glada.

Huset har dessutom hunnit bli smyckat med ny snickarglädje under tornet medans blommorna växte så det knakade ???

Det hela känns så fint och välkomnande och den där tråkiga högen av kantsten och maskrosor är numera bara ett trist litet minne ? På kvällen när jag går hit för att vattna är det som om blommorna rör sig pga alla bin, en alldeles ljuvlig bild att spara i hjärtat!

Kram på er och njut av allt vackert i era trädgårdar, balkonglådor och parker ??

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.