Rapport från Formex

Formexutställningen ”After Before Together”, skapades av Bang Universe och stylisterna Fanny Hamlin och Camilla Gantelius

Hej måndag 🤩 Idag säger jag det verkligen med en skön känsla i kroppen. Jag lämnar (nästan) två veckor av vab bakom mig och går in i en ny med en alldeles underbar höstkänsla.

Förra veckan rivstartade dessutom med Formex vilket alltid är superkul! Kanske lite extra den här gången då den äntligen var tillbaka på mässan efter två år av pandemiuppehåll. Så hur summerar man två stora mässhallar fulla av inredningsdetaljer och trender? Vi kan ju testa med de tre stora trenderna som presenterades av trendexperten Jan Rundgren  på pressfrukosten; Conservatory Archives, Ethernal Dreamland och Neo Nostalgic

Ljuvlig dukning hos Lovely Linen, dessa färger är ju magiska.

Min favorit bland dessa trender är helt klart Conservatory Archives där man presenterar trender med fokus på naturmaterial, hållbarhet och en jordnära färgskala. I mässhallarna syns det i de många bruna/gröna/beiga tonerna och alla fantastiska detaljer i ull, trä och linne. Alla som satsat på att använda spillbitar för att minimera svinn och i det arbetet fått fram fantastiska produkter. 

Hos Ceannis har man tagit fram underbara kuddar av spillbitar i ett fantastiskt möbster.
Foto Hanna Östberg. Här har Ann Ringstrand tagit fram en kollektion för Markslöjd. Hon tog också hand om spillbitarna och skapade en riktigt snygg servett.
Foto Hanna Östberg
Härliga textilier från Tell me more.

Ethernal Dreamland fokuserar istället på det rosa, lila och aprikost drömmiga tonerna i lyxigt mjuka former och färger som vi för bara några år sedan inte riktigt kunde se komma. Bland annat visade Jan Rundgren ett fantastiskt rosa marmorkök som kändes så vackert och helt rätt!
Man kan också se det på de lite svulstigare formerna på soffor och fåtöljer som kommit de senaste åren. Ett fantastiskt exempel på denna trend tycker jag att den ljuvliga fåtöljen Hortensia Armchair från Moooi är. Designerna av denna ljuvlighet, Andrés Reisinger & Júlia Esqué, beskriver tanken med designen som lugnande och rogivande, som att sitta i en blommande blomma, insvept i släta och milda kronblad. Hur härligt?!

Om det känns lite too much kan man ju alltid satsa på fluffiga plädar och kuddar i dessa härliga toner!

Foto från Moooi.
Fullkomligt magiska fåtöljen Hortensia. Foto från Moooi.

Under temat Neo Nostalgic hittar vi klarare toner som kornblå, klassiskt rött och grönt. Som vanligt kan man välja att ta in en av alla dessa accentfärger eller gå all in med starka kontraster i möbler och mattor. 

Foto Hanna Östberg.
Vid Formex-utställningen ”After Before Together” kunde man se starka klara färgkombinationer.
Foto Hanna Östberg
Här ser ni en superfin dukning hos Markslöjd med klarblå fina textilier. Typiskt exempel på hur man kan haka på spännande trender utan att förändra hela sitt hem.

Där har vi min korta lilla tolkning av Jans tre teman men självklart bjöd Formex på mycket mer. Bland annat såg jag helt fantastiska ledljus från DeLuxe Candles. Att de lagt till den lilla blöta ytan närmst fuskveken gör så stor skillnad! Att de dessutom finns i mängder av färger är superkul!

Hur fina till juldukningen?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.