Lite Vab och en himmelsk äppelpaj!

Japp, så var vi där igen… Rosiga kinder, blanka ögon och en väldigt trött liten pärla. Tanken var ju att jag skulle målat matsalen idag men det blev gos med Lilian istället. Vi varvar Alfons Åberg-sagor med Blaze och monstermaskinerna på tv:n. Selma ligger bredvid och ser ungefär lika hängig ut hon. Hon är dock bara lite lojt kattlat 😅

Jaja, får helt enkelt tänka om vad gäller målningen och kanske ta och baka en äppelpaj istället. Det blir en lagom aktivitet om hon skulle få för sig att slumra en stund.

Jag har delat med mig av det här receptet förr men det tål att delas igen då det kan vara världens godaste paj!

Världens godaste äppelpaj

Frukt/bär

5 äpplen

1.5 tsk kanel

3 tsk socker

1,5 krm flingsalt

Smul

200 g kallt smör

3,3 dl vetemjöl

1.6 dl havregryn

2,5 dl socker

2,5 tsk flingsalt

Inga konstigheter, efter man satt ugnen på 225 grader smörjer man formen och sedan blandar man äpplen, kanel, socker och flingsalt och häller ner i formen. Nyp sedan snabbt ihop de torra ingredienserna med smöret och fördela den gryniga massan ovanpå äpplena. Grädda allt i 20-25 minuter tills den fått fin färg. Njut sedan med härlig vaniljglass!

Den  här bara måste ni testa! Det blir succé varje gång!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.