Skräp från havet blir snygga surfarshorts

The Rocks Push är shorts för män som är tillverkade av  100 procent återvunnen plast, i form av till exempel petflaskor eller fisknät, ur haven.
Varumärket startades i Australien – av två surfare – som började bli bedrövade över havets tillstånd i allmänhet och Stora barriärrevet i synnerhet.

Själv blir jag ledsen varje gång jag läser och Stora barriärrevet. I och för sig tacksam för att jag hann uppleva det när det var fullt av levande koraller, färgglada fiskar och annat marint liv. Jag lade mina sista pengar på en resa till Heron Island, som ligger mitt på barriärrevet, år 2000. Man kunde gå mitt på revet när det var ebb, med skyddande tofflor på. Fantastisk känsla.
Men det är också det som gör mig så ledsen, eftersom mina barn kanske inte hinner se det. Jag vet ju vad de missar. Förra året hade nästan en fjärdedel av korallerna i Stora barriärrevet dött och bleknat…

Men det var en lång utvikning. Grundarna av The Rocks Push försöker alltså motverka den här utvecklingen, genom att ta upp plast ur haven, tillverka snygga surfarshorts av dem, och donera en del av vinsten till att rädda haven på olika sätt. I årets kollektion går vinsten för mönstret ”Mermaids” till att rädda Stora barriärrevet. Intäkterna från mönstret ”Shark” går till att stoppa hajslakten.

I Sverige distribuerar Eteritique dessa shorts, och det finns tankar om att ta fram ett mönster här, där pengarna går till att rädda Östersjön.

1 reaktion på ”Skräp från havet blir snygga surfarshorts”

  1. Pingback: Jag önskar att mina barn får se koraller som annat än en inredningsdetalj – Veckans Eko

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.