Eduard accessories bag tillverkad i Sverige

Veckans julklappstips: Detaljerna som ger guldkant!

Eduards accessories gör supersnygga, typ näverflätade, väskor. Allt handgjort i Sverige av vegetabiliskt garvat läder.

Härom dagen fick jag frågan om vad jag själv önskar mig till julklapp. Och min första tanke var: Jag tror inte att jag behöver någonting!

Men så börjar man tänka efter, och visst finns det saker jag kan längta efter. I synnerhet sådant som ger vardagen lite extra guldkant. Jag kan också gå igång väldigt mycket på lokala entreprenörer som vågar satsa på välgjorda, närproducerade produkter i konkurrens med det enorma utbudet av massproducerade ”fynd” som finns här i världen.

Veckans julklappstips innehåller just sådana gåvor. Hoppas ni blir lika inspirerade som jag!

Julklappstips ekologiskt till hemmet och smycken

Hing gör doftpinnar och ljus av ekologiska eteriska oljor, för hand i Piteå. Ljuva dofter…
Fredag den 24 november öppnade webbshoppen Galleriques med ett 50-tal mindre svenska märken. Här finns massor med fynd att göra, bland annat detta armband av återvunnet silver.
Wild & Arrow tillverkar alla sina smycken i studion på Söder i Stockholm. Förpackningar etc är ofta av ekologiskt/återvunnet material.
Ännu en begåvad människa från Örnsköldsvik (se gårdagens inlägg)! Även om det kanske inte är läge för solglasögon just nu så kommer det att kännas fint att ta fram dessa bågar av FCS-märkt trä, tillverkade av Richard och Emelie under varumärket SideRoot.

Julklapptips ekologiskt mode och sittpuff

Supertrendig kulör har denna scarf från NoyRoad, som är växtfärgad för hand. Fairtrade och ekologisk.
Nordic Kind är en plattform för talangfulla designers från hela Norden. Den här ull-puffen är handgjord i Danmark och fylld med återvunna andfjädrar.
Norrland, igen! I Docksta, på Höga Kusten, tillverkas dessa coola brogues-tofflor av vegetabiliskt garvat läder. Tycker de är sååå fina.

Hellre en av dessa presenter än många massproducerade, om man får önska…