Liselotte minns 2017

Gott nytt – hållbart – år!

Mycket tid i fjäll och skog, samt närkontakt med vilda och tama djur… 2017 har varit ett bra år på ett personligt plan.

Ännu ett år går mot sitt slut. Yikes. Jag tyckte det var nyss jag satt och funderade över hur 2016 sett ut. Så här såg mina nyårslöften ut då:

  1. Jag ska fortsätta leta efter inspiration, bra tips och intressanta fakta som hjälper mig och andra att skapa en mer miljövänlig vardag. Skicka gärna frågor till mig, så försöker jag hitta svar!
  2. Jag ska engagera mig mer i Naturskyddsföreningen lokalt. Jag tror att kärlek till naturen är en bra ”inkörsport” till klimatvänligt leverne.
  3. Jag ska bli ännu bättre på att hushålla med resurserna hemma. Inga fler strumpor i hushållssoporna och mindre matsvinn.

Det var allt. Hellre få, små löften som jag klarar av att hålla än storvulna löften som jag inte kan leva upp till.
Ur det stora perspektivet handlar nyårslöften för mig om en strävan jag vill ha inför det nya året. Mål att sikta på.
Nummer ett håller jag fast vid även i år. Det finns så mycket att skriva om, så många bra tips som jag vill dela med mig av. Och det händer så otroligt mycket när det gäller medvetenheten kring hållbarhet – jag försöker komma ihåg det när jag tycker att förändringarna går för långsamt.
Nummer två – check.
Nummer tre tycker jag också vi lyckats med riktigt bra – så det är bara att fortsätta på samma sätt!

I år vill jag lägga till: Välj alltid tåg eller kollektivtrafik när det går. Jag strävar efter det redan idag, men jag skulle gärna åka på tågsemester i Europa i år – i stället för att flyga. Fick tips om facebookgruppen Tågsemester, som jag ska kolla in.
Tänker mig att jag kommer att bli oerhört vältränad på kuppen. 😉
Dessutom: Don´t buy what you don´t need.

Månadens tema för bloggkollektivet The Sustainalbe Society är Nyårslöften. Här kan du läsa vad mina begåvade medsystrar tycker och tänker kring det:

Think organic: Om nyårslöften