Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fiskeguiden 2016 – nu som app

Foto: Cat Holloway/WWF.

Som ni kanske har märkt försöker jag ofta att skriva om positiva effekter av det hållbarhetsarbete som pågår världen över. Det är så lätt att fastna i allt negativt som sker i vår omgivning, och glömma bort att det ofta går att vända negativa trender bara man agerar i tid.

Nordsjötorsken är ett bra och roligt exempel! Bestånden var på mycket låga nivåer efter decennier av överfiske och vi riskerade att utrota torsken helt. Men under det senaste decenniet har torskbeståndet vuxit – tack vare minskad fångst, förbättrad forskning och analys. Idag har torskbeståndet nått samma nivå som i början av 1980-talet. Läs mer här.

Men arbetet är inte slut där, förstås. Fisket måste bedrivas på ett hållbart sätt även framöver, genom att minska fiskdödligheten och se till att fiskbestånden får chansen att återhämta/reproducera sig efter fisket. Danmarks förslag om att tillåta bottentrålning är till exempel inte en bra idé, läs mer här.

Det vore också bra om vi lärde oss att äta fler sorters fiskar. För att spara på tonfisk och lax, till exempel. Därför vill jag tipsa om WWF:s nya Fiskeguide för 2016, som nu finns att ladda ner som app till mobil eller surfplatta. Superbra att ha med sig i mataffären och restaurangen!
Länk till hemsidan kommer här: http://www.wwf.se/vart-arbete/hav-och-fiske/wwfs-fiskguide/1243694-wwfs-fiskguide-nar-du-ska-kopa-miljovanlig-fisk

 

No Comments Yet.

What do you think?