Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

4 advent: Var med och rädda haven!

Varje advent har jag och mina barn givit en gåva till olika ändamål (istället för att köpa prylkalender) – moringaträd som ger mat och näring till familjer i Afrika, mat till flykting barn och nu bidrar vi till att rädda haven via WWF (älskar för övrigt att man kan swisha…).

Jag har skrivit om det förut: Haven behöver verkligen vår hjälp.
Hälften av livet i världshaven har försvunnit och det är katastrofalt av många anledningar. Bland annat för att en stor del av världens befolkning får större delen av sin mat därifrån. Eller så får de sin inkomst därifrån, genom att fiska eller bedriva annan verksamhet.
Havet är också jordens lungor: Vi får större delen av vårt syre därifrån.
I veckan läste jag att allt fler arten som lever i och kring havet lider av brist på vitaminet tiamin. Man vet inte säkert varför, men en orsak kan vara att havets plankton innehåller för lite av vitaminet – vilket sedan får konsekvenser för alla djur i näringskedjan. När naturens balans rubbas för mycket får det konsekvenser, för alla.

WWF arbetar för att motverka den negativa utvecklingen, bland annat genom att bearbeta den internationella valfångstkommissionen (IWC) för att stoppa hänsynslös jakt på valar, och skydda marina däggdjur. Jag hoppas att vårt bidrag kan vara till någon liten hjälp, någonstans.

Läs mer:

Årets julklapp hos Rädda Barnen: Ingenting!

Köp ett mirakelträd i julklapp!

No Comments Yet.

What do you think?