Veckans vardagsvego: Toast med snällost och linssallad

Det här är perfekt ”två dagar efter nyår”-mat, tycker jag. Det känns lite pizza-syndigt men är ändå relativt nyttigt och fräscht. Väl bekomme!

Toast med snällost och linssallad
2 port

Linssallad:
2 dl röda linser
0,5 msk grönsaksbuljongtärning
1/4 hackad röd lök
1 dl finklippt basilika
1/2-1 msk olja från burk med soltorkade tomater (eller annan olja)
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk chilisås
salt, svartpeppar

Toast:
2 skivor formbröd
2 skivor snällost/anari
1 msk pinjenötter, rostade
2 msk soltorkade tomater, strimlade
flytande honung

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med linssalladen. Koka linserna ca 8 minuter. De ska helst inte bli mosiga. Skölj i kallt vatten. Blanda med resten av ingredienserna till linssalladen.
Stek brödskivorna hastigt i stekpanna, på båda sidor. Fördela linssallad och ost ovanpå. Gratinera i ugnen i 5-6 minuter. Toppa toasten med tomater och pinjenötter, samt extra basilika. Ringla honung över och servera direkt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.