Veckans fokus: Grön el

Mina försök att vara en bra miljövän till trots: Jag har ingen koll på vilket elavtal vi har i min familj.
För mig är det lättare att ta tag i det vardagliga – återvinna sopor, laga vegetariskt, gå eller cykla i stället för att åka bil, shoppa second hand och så vidare.
Fast jag var förstås rätt enträgen om att byta från oljepannan som fanns i huset när vi flyttade in, till luft-vatten-värmepumpen som vi har just nu… Snacka om att det har sänkt elförbrukningen! Och kostnaden!

Men nu kände jag att jag vill få koll på nästa steg: vårt elavtal. Jag googlade på grön el och fick direkt upp Naturskyddsföreningens sida, där man inte bara får veta vad grön el innebär – det finns en lista över alla elbolag som erbjuder sådan el också.

Hjälp att jämföra priser och elavtal hittade jag på www.elskling.se – det går att välja om du vill ha ett miljöavtal eller inte, och man får fylla i de förutsättningar som man själv har (villa/lägenhet osv).

Nu finns det inga ursäkter längre, det är bara att byta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.