Ekologiskt mode med hög trendfaktor

Har ni upptäckt holländska Alchemist Fashion än? Om inte är det dags nu! Bakom märket står Caroline Mewe som har som mission att göra fair trade och ekologiskt mode med hög trendfaktor. Jag har dock märkt att det gäller att vara på hugget när de nya kollektionerna släpps – många av mina favoritplagg försvann snabbt.

Kläderna är gjorda av ekologisk bomull, modal (som jag skrivit mer om här), tencel (Kallas även lyocell – fiber som bearbetas med ”snällare” kemikalier, vilket gör att man kan återvinna det mesta av kemikalierna i stället för att släppa ut det med spillvattnet. 100 % biologiskt nedbrytbart.), och återvunnen denim.

Just nu är det rea i webbshopen: https://www.alchemist-fashion.com

Nedan: Kläder ur vinterkollektionen 2015 – ser fram emot årets nyheter!

alt_knits_alchemist_fairwearfoundation_organic_fairfashion

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.