Sverigesemester: 5 spännande (eko)evenemang

Foto: Naturkompaniet/Utefest.se

Till er som vill hitta på något skoj i sommar – än finns tid kvar! Här får du tips om kul evenemang – som dessutom har ekologisk prägel. Från norr till söder.

Yoga och fjällvandring, Västerbotten
29 juli–2 aug
Laisaliden är fantastiskt vackert! Där finns ett charmigt pensionat med restaurang där det är milsvid utsikt över fjällen. Där kan man äta mat ladag av lokala råvaror, fjällvandra och yoga senare i sommar. I arrangemang av www.yogastudion.se.

Urkult, Ångermanland
4–6 aug
Folkpunk med influenser från hela världen, hiphop med Maxida Märak, etc. Urkult är en skön festival med målet att skapa ett evenemang i solidaritet med människor och natur. All mat som serveras inne på festplatsen är ekologisk och det mesta av avfallet komposteras på plats – eller återvinns. Arrangörerna eftersträvar att erbjuda lokalproducerade och etiskt schyssta produkter så långt det är möjligt.
www.urkult.se

Friluftsfest, Ångermanland (Höga kusten)
9–11 sep
Med eko menar jag här att man har alla möjligheter att lära sig älska naturen. Under utefest kan man vandra, lära sig allt om att laga mat ute, gå friluftsskola, havspaddla med mycket mer.
www.utefest.se

Allt om nyttoväxter, Jämtland
18–21 aug
Naturum guidar till vilda växter i Vålådalens naturreservat och lär dig vad de kan användas till (mat, medicin etc).
www.valadalen.se

Way out west, Göteborg
11–13 aug
Det finns ett brett utbud med flera stora serveringsområden med mat och dryck (läsk/öl/vin/alkoholfritt) samt ett gäng mindre serveringar inne på området. En stor del av råvarorna är ekologiska (Vegoburgare från Max, ekologisk öl etc). Det är en grym line-up – kolla här! Men det är dags att köpa biljetter nu, innan de tar slut!
www.wayoutwest.se

Det här är bara några exempel, förstås. Fyll gärna på i kommentarerna nedan!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.