Jordnötsmuffins med kakao – och tankar om presidentvalet

Jag har känt ett stort behov av att tröstäta sötsaker den här veckan. Jag kan inte för mitt liv begripa hur Donald Trump, med den människosyn han ger uttryck för, blivit vald till USA:s nästa president. Dessutom – en person som trots att USA numera har skapat fler jobb inom sol-och vindenergi än vad som finns inom kolsektorn, vill strunta i klimatavtalet och avveckla satsningarna på förnybara bränslen. Helt ignorant inför det faktum att vi håller på att tömma jorden helt på dess resurser.

Så idag tänker jag bryta ihop lite och tröstäta dessa fantastiskt goda muffins (jag vet, det är banalt).
I morgon blir det nya tag. För jag vill inte fastna i oro och ångest. Vi människor har alltid ett val. Vi kan bejaka rädslan och förbanna allt det vi upplever som orättvist. Eller så kan vi välja att resa oss. Välja medmänskligheten, försöka förstå varandra och sträva efter att hitta lösningar som leder oss framåt.

Jordnötsmuffins med kakao + kanel

150 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
1-2 msk jordnötssmör
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
0,5 tsk kanel (kan uteslutas om man vill)
1 dl grovhackade jordnötter
(eko-varianter finns av nästan allt)

Rör/elvispa smör och socker vitt och pösigt. Knäck i äggen och vispa igen. Rör ner jordnötssmöret och alla torra ingredienser. Blanda även i ungefär hälften av de hackade jordnötterna.
Klicka ner smeten i stora/mellanstora muffinsformar som fylls till två tredjedelar. Fördela resten av jordnötshacket som topping.
Grädda långt ner i ugnen 10-15 minuter beroende på hur stora formar du har (känn efter med sticka).
Godast 10-15 minuter efter gräddning, då de hunnit svalna men fortfarande är varma…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.