Test: Färga håret hennarött med Cultivators hårfärg

”Det luktar ju som ruttet sjögräs! Fast värre!”.
Det var dotterns hårda omdöme när jag blandade ihop den grågröna hårfärgen från Cultivator – som alltså skulle resultera i hennafärgat hår enligt förpackningen. Och jag måste hålla med henne. Färgen luktar inte godis. Men det är verkligen värt besväret, när färgen blir så fin – utan kemikalier – tycker jag.
Så här gjorde jag, steg för steg:

  1. Cultivators hennafärg består av pulver från två olika växter, uppdelat i 4 små påsar per paket. Jag, som har ganska långt hår, bestämde mig för att använda alla fyra paketen för att vara säker på att ha tillräckligt med färg för hela håret. Flammig hårfärg är ingenting jag går igång på personligen… Så här i efterhand hade nog 3 påsar räckt.
  2. Jag hällde pulvret i en bunke och blandade med varmt vatten (lite mer än ljummet). Sedan var det bara att röra tills konsistensen var ungefär som en lermask. Inte rinnigt, men inte kakigt heller (borde förstås ha mätt mängden vatten, men det gjorde jag inte).
  3. Plasthandskar på! Började med att massera in leran i hårbotten och jobbade mig nedåt topparna, framifrån luggen och bakåt – sedan åt sidorna. Jag brukar avsluta med att kamma igenom håret med en glestandad plastkam för att färgen ska fördelas jämnt över hela håret. Det är lite svårare att applicera färgen jämfört med ”vanlig” hårfärg, men inte så mycket.
  4. Virade ihop håret i en ”boll” mitt på huvudet och tog på plasthättan som följde med i förpackningen. Färgen ska verka i 60-90 minuter, så jag lät den sitta i drygt 80 för att vara på den säkra sidan.
  5. Sedan är det bara att skölja ur färgen med ljummet vatten (inget schampo). Voila! Superfin färg som gradvis kommer att försvinna ur håret (två veckor efter färgningen är den lika fin som första dagen).

Testa! Just do it!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.