Här hittar du badmode för miljömedvetna

Badkläder från Underprotection, Auria London, Ecosphere och Mini Rodini.

Att hitta praktiska och snygga badkläder som dessutom är miljövänliga är inte helt lätt.
Jag kommer själv ihåg när jag lånade en virkad bikini av ekologisk bomull. Glad i hågen hoppade jag ner i havet – för att upptäcka att både topp och nederdel sög åt sig vattnet blixtsnabbt och sjönk som stenar mot botten (eller rättare sagt, de skulle ha sjunkit om jag inte hållit emot).

Polyester funkar nog oftast bäst, i alla fall om man ska bada. Och det vill jag! Bidra till nya plastprodukter vill jag däremot inte. Relativt bra alternativ är då att leta efter badkläder av återvunnen polyester/polyamid.

Här har jag listat några varumärken som har fina och – jämförelsevis – miljövänliga badkläder:

Lindex
Har en hel del badkläder som är ”Sustainable Choice” – främst inom dam. En del av återvunnen polyester, en del av återvunnen polyamid.

KappAhl
Under kollektionen Hampton republic finns det fina badkläder med akvarelliknande ränder på, gjorda av återvunnen polyamid.

Mini Rodini
Har fina och roligt mönstrade badkläder av 78 % återvunnen polyamid och 22 % elastan. Polyamiden har tillverkats av framför allt övergivna fisknät, gamla mattor och produktionsspill.

Underprotection
Danskt varumärke som har stort utbud av riktigt snyggt badmode av återvunnen polyester. För både damer och herrar.

Ecosphere
Svensk webbshop som samlar många bra, miljövänliga varumärken och har ett trendkänsligt utvalt sortiment. Det finns inte så många badkläder att välja på, men de som finns är snygga!

Auria London
Gör också badkläder som är en blandning av återvunnen polyamid och elsatan. Har Zero Waste som del av företagets policy.

Men nog vore det bra att komma ifrån plasten… Håller tummarna för intensiv produktutveckling inom detta område framöver!

1 reaktion på ”Här hittar du badmode för miljömedvetna”

  1. Pingback: Badmode 2016 Dam – GOUSE

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.