Ljuvliga lampor från Made by Hand

Alltså, ett av mina absoluta favoritvarumärken just nu är Made by hand. Det är ett danskt varumärke, eller kollektiv, eller vad man nu ska kalla det.

Tanken bakom Made by Hand är att samarbeta med spännande hantverkare världen över, sådana som formger och tillverkar sina produkter själva och har ambitiös designhöjd. Hittills har de verkligen lyckats ta fram riktig blickfång.
Första produkterna som fångade mitt öga är Petite Machine, av Flemming Lindholdt (se nedan). Det finns varianter för golv, vägg och bord och både ”armen” och skärmen som sitter på den går förstås att vrida åt sidan.

I år blev jag helt kär i Knit Wit som syns längst upp, design Iskos-Berlin. Så otroligt fint med sticktekniken som använts för att skapa skärmarna. Ljuset sprids på ett fantastiskt fint sätt, dessutom. Men jag undrar lite om det inte finns bättre material att jobba med än polyester…? Finns som golv- och bordsversion också.

 

 

 

SaveSaveSaveSave