Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Låt det julblomma – på ekovis

Har ni fyllt hemmet med doftande hyacinter, maffiga amaryllisar och färgstarka julstjärnor redan?

Själv har jag fått en vit julros som står på vardagsrumsbordet. Den ska jag plantera ut i trädgården till våren.
Men jag fyller gärna på med mer grönt, och fick lite nya idéer när jag veckohandlade igår. Hyacinter går bort hemma hos oss, eftersom vissa av oss är väldigt doftkänsliga. Men jag hittade ett fint alternativ… Här är det, och två andra sätt att skapa blommig julstämning, på ekovis:

  • Just nu har livsmedelsbutikerna Fairtraderosor inne. Jag är inne på att köpa in ett vackert fång julröda rosor, i stället för en amaryllis, i år Kanske blandar jag in lite kvistar av något slag också …
  • Interflora har lanserat ett nytt koncept, som det heter. Nämligen ”Fång by Interflora” för den som vill njuta av säsongsblommor på ett mer hållbart sätt. Alla blommorna under detta namn är 100 % miljöcertifierade enligt MPS (More Profitable Sustainability). Det är en försäkran både om att blommorna har odlats på ett ansvarsfullt sätt, och att odlingarnas anställda har bra arbetsförhållanden etc.
  • Svenskt Sigill-märkningen har ett tillägg som heter Svenskt Sigill Klimatcertifierad. Förutom att växten är odlad i Sverige innebär tillvalet att odlaren anstränger sig extra för att minska odlingarnas klimatpåverkan genom att köpa grön el, spara in på användning av kväve med mera. Amaryllis och hyacinter är storsäljare som eko-odlarna satsar extra på i år (enligt Svenskt Sigill).

Hållbarhetstänket växer verkligen, inom alla branscher. Inte bara på papperet (hoppas och tror jag). Det ger hopp om ett gott nytt år!

No Comments Yet.

What do you think?