16 april: Stora klädbytardagen

Förre helgen rensade jag i våra garderober. Det resulterade i två, nästan tre (!), sopsäckar fulla med barn- och vuxenkläder som vi gav bort till secondhand-butiken Skopan i Upplands Väsby.

Jag fick mig en riktig tankeställare. I garderoben fanns plagg som jag inte använt på 4-5 år. Samtidigt som jag ibland tycker att jag inte hittar någonting att ta på mig. Jag har helt enkelt inte sett skogen för alla träd.

På lördag tänker jag därför delta i Stora klädbytardagen, som arrangeras av Naturskyddsföreningen. Tidigare har jag bytt kläder med kompisar, och det är ett himla kul sätt att förnya garderoben på. Plagg (ofta inte slitna alls) som inte passar mig längre kanske passar perfekt på någon annan. En lista på orter/ställen där du kan byta kläder, samt mer info, finns här.

För övrigt så känner jag mig ganska lurad idag. Jag har trott på H&M:s nya hållbarhetsarbete. Och så får man läsa det här. Hållbarhet för mig handlar inte bara om miljöfrågor – utan till exempel om att människor ska kunna leva på sitt arbete. Vet inte hur man ska lösa problemet, för textilarbetaren i Kambodja behöver förmodligen sitt jobb, men om vi var beredda att betala mer samtidigt som vi köper färre plagg – av ekologisk bomull/lin/hampa – så är det ju ett steg i rätt riktning…

Happy swopping!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.