Jag har testat: Två svarta ekologiska mascaror

Det är svårt att hitta den perfekta ekologiska mascaran. Och svårt gå på tips från andra. Alla har vi ju olika förutsättningar – fylliga fransar, glesa fransar, långa fransar, korta fransar, raka fransar, böjda fransar och så vidare.
Mina fransar är relativt långa, lätt uppböjda, medeltjocka och lite spretiga på höger öga. Känner du att du passar in på beskrivningen så tycker jag att du ska läsa vidare. Känner du inte igen dig? Läs vidare ändå. Alltid ger mitt test ett hum om hur dessa ekologiska mascaror fungerar. =)

UNE Eyes Only Ultra Black Mascara
Den här mascaran gillar jag skarpt. Borstens form gör att mascaran är lätt att applicera utan att det blir klumpar, från rot till topp. Fransarna separeras och förlängs på ett sådant sätt att ögat verkligen ramas in. Det gör att eyeliner nästan känns överflödigt till vardags. Med lite eyeliner till blir det värsta party-mascaran. 100% av de totala ingredienserna har naturligt ursprung och 25 % är ekologiskt odlade. Certifierad av ECO-cert.

RMS Beauty Mascara Defining
Den här mascaran är utrustad med en liten, smal borste med syftet att komma åt varenda litet strå för ultimat separation och definition. Det fungerar inte riktigt på mig i början – troligen använder jag borsten på fel sätt och får en massa mascara under själva fransraden i stället för på fransarna. Det blir lite kletigt och klumpigt. Men när jag tar mindre mascara på borsten och ”gnuggar in” mascaran mer noggrant från rot till topp så blir resultatet riktigt bra. Fransarna blir inte lika långa och svarta som med UNEs mascara men den här väljer jag gärna till vardags. 100 % naturliga ingredienser, men inte 100 % ekologiska.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.