Önskelista: Snyggt till jobbstarten

Efter en underbar semester med sol, bad, fjällvandring och massor av fräsch mat har jag börjat jobba. Lite tufft är det allt, att byta frisk luft mot kontorsdito…
För att trösta mig själv lite ägnar jag mig åt fönstershopping, fast på nätet, och har totat ihop en liten önskelista med snygga kläder och accessoarer som jag gärna tackat ja till om någon slängde dem efter mig (jag försöker dock leva upp till mottot att jag inte köper något jag inte behöver även i fortsättningen – med undantag för sådant som gör livet mer giftfritt).

dress ekologisk

Johanne Rubinstein jobbar med material som viskos och polyester – men jobbar med att det ska bli så litet spill som möjligt i produktionen. Stuvbitar blir vackra, grafiska detaljer som i klänningen ”Star skirt” här ovan. Finns att köpa här.

Georgina trousers byxor fairtrade People tree

Hur snygga är inte dessa byxor?! Fairtade och handvävda, finns hos People Tree.

Pikolinos sandaler vegetabiliskt garvat skor

Gillar också Pikolinos, som förvisso använder sig av läder – men vegetabiliskt garvat och behandlade med naturligt vax för att ge en slitstarkare yta. Finns bland annat hos Sarenza.

Bag India school

Bag med fack för din smartphone och utrymme för padda eller MacBook. 50 procent av intäkterna går till utbildningsprogram i Indien, för att ge främst flickor möjligheten att skaffa sig en utbildning. Finns här.

Earrings handmade locally produced

Och så vill jag slå ett slag för Anna Siivonens fina, handgjorda smycken. Finns hos Wild & Arrow som värnar om ”närproducerat” smyckeshantverk och vurmar för upcycling etc.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.