Nystart: Så fixar jag sommartorr hud och hår

Jisses, vilken underbar sommar det är och har varit! Vart jag än har åkt, från norr till söder, sol mest hela tiden. Nu, när jag kommit hem, märker jag dock att det sköna sommarlivet har slitit lite på hår och hud. Så här försöker jag reparera ”skadorna”.

Återfukta, inifrån och ut!
Jag dricker massor med vatten och ser till att smörja in mig morgon och kväll med extra återfuktande, mjukgörande produkter. Just nu kör jag Annemarie Börlind Orange Blossom Energizer på morgonen, innan jag tar på Moonsun Face Cream som funkar bra på torr och mogen hud. På kvällen rengör jag huden noggrant med ljummet vatten och/eller mandelolja och stryker sedan på Orange Blossom igen innan jag går och lägger mig.
Egentligen har Moonsun ett serum som också funkar suveränt under Moonsuns ansiktsolja som extra effektiv solkur, men jag vill göra slut på den flaska underbart doftande apelsinblom jag har först.

Kurera håret
Jag använder sällan hårtork, plattång eller stylingprodukter som sliter på håret – men på sommaren blir det ännu mindre. För att ge håret återvunnen glans masserar jag in Weledas hårolja i hårbotten och toppar. En dag hade jag olja i hela håret, men flätade då håret för att inse alltför ”greasy” ut. Och så tvättar jag håret med Mádaras Colour & Shine Schampo och balsam.
Ekologisk kur hair

Kroppsbehandling
Blir det en dag i solen använder jag Eco Cosmetics Sollotion Neutral SPF 20. Annars smörjer jag in mig med Moonsun Beeswax Body Oil både morgon och kväll.
Moonsun beeswax body oil

Det finns förstås massor av krämer som jag inte testat än, och som kanske funkar bättre – men just nu funkar detta perfekt för mig!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.