6 saker att njuta av i höst

Snacka om att det har varit en fantastisk sommar! Och den bara fortsätter och fortsätter. Den här veckan har det varit rena sommaren i Stockholmsområdet (lite läskigt är det ju samtidigt, men just nu försöker jag ändå att njuta av nuet).
Men det kommer ju en höst också. Och det ser jag fram emot. Här är min lista över saker som jag ser fram emot den här hösten.

  1. Plocka bär och svamp. Plockar kantareller och letar lingon (har dock inte hittat något bra lingonställe här kring Mälaren, tips mottages tacksamt!)
  2. Vandra och fotografera i skogen. Skogen är aldrig så vacker som under hösten, med höstvarmt solljus som silas mellan trädkronorna och löven som börjar skifta färg. Älskar även den friska luften och dofterna från skogens marker som är någonting alldeles extra denna årstid.
  3. Gå på höstmarknad. Igår var det skördefest på Wenngarns slott – den missade jag tyvärr. Wenngarns slott med omnejd har nämligen utvecklats till ett himla kul område med friluftsaktiviteter, restaurang, träningsevent, café, en liten handelsträdgård och återkommande evenemang av alla de slag. Kolla in hemsidan! Men höstmarknad på Skansen ser också kul ut.
  4. Höstlov i Roslagen. Varje år försöker vi åka ut till svärföräldrarnas stuga i Roslagen på höstlovet. Älskar tystnaden och känslan av att vara där nästan helt ensam. Men jag är lite sugen på att åka till Åre också, och bo på Holiday Club (inte sponsrad :-)). Min bästa kompis, tillika ingift jämte, rekommenderar det varmt eftersom det finns upplevelsebad och spa i hotellet och en massa kul aktiviteter (paddla på SUP-brädor etc) runtomkring.
  5. Söka miljökurser. Jag vill veta mer om hållbar utveckling, ur alla aspekter. I höst ska jag ta mig tid att leta efter och söka in till fler bra kurser att gå (tidigare läste jag kursen Världens Eko vid Stockholms universitet – därav namnet på bloggen =)), så jag kan fortsätta inspirera och peppa både mig själv och andra.
  6. Bra böcker. Ser fram emot fortsättningen på boken ”Min fantastiska väninna”, av Elena Ferrante, som kommer i oktober. Läsa är verkligen underskattad underhållning som jag kan längta efter när schemat är tajt.

Vad tycker du bäst om med hösten? Kul om fler delar med sig. =)

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.