Mina 6 bästa tips: Så blir du piggare – inifrån och ut!

Som Detox Life skrev nyligen: Äkta skönhet kommer från insidan (Läs hennes inlägg genom att klicka här). Så är det verkligen.

Dessutom vet jag sedan länge (jobbade som reporter på tidningen Hälsa i många år) att ingen hudvård i världen hjälper mot dålig hy om man sover för lite, aldrig rör på sig, äter dålig kost och dricker för mycket alkohol. Samma sak med påsar under ögonen, som jag skrev om igår.
Däremot hjälper förstås hudvård och naturligt smink till att vårda – och framhäva – det man har!

Här är råden som funkar för mig – och gör hela mig piggare och snyggare, inifrån och ut (jag vet, vissa av dem är självklarheter, men jag måste liksom påminna mig själv om att prioritera rätt hela tiden och tänker att fler kanske upplever samma sak…):

  1. Prioritera sömnen. Visst, det går att slarva kortare perioder, men för att prestera bra och hålla mig alert behöver jag 7.5-8 timmars sömn varje natt (vilket ganska exakt är det som sömnforskarna brukar rekommendera, 7-8 timmar säger de).
  2. Ät hemlagat. Det är verkligen tydligt: Kost som är fet eller innehåller mycket snabba kolhydrater (pizza, pasta, vitt bröd etc) gör att hela jag känner mig svullen och trött. Så även om jag ibland känner mig väldigt stressad över att behöva laga mat till hungriga barn när jag kommer hem från jobbet, så prioriterar jag oftast det. I längden ger det mer energi än det tar.
  3. Gå ut i naturen! För mig finns det ingen bättre återhämtning, för både kropp och själ. Frisk luft och grön skog gör under.
  4. Festa lagom. Jag tycker om att ta ett glas vin, eller två, eller tre, ibland. 😉 Men jag tycker både att det är roligare och känns bättre om det sker vid väl valda tillfällen. Inte som slentrian varje fredag.
  5. Drick vatten! Just nu skivar jag apelsin och lägger i en kanna med vatten. Perfekt både till maten och som dryck under dagen.
  6. När läget är akut: Lägg något kylande på ögonen. De klassiska gurkskivorna hjälper faktiskt lite, upplever jag. =) Har även fått tips från vänner att ögonkräm med koffein i kan hjälpa mot svullna ögon – det återstår för mig att testa själv.

Happy – green – friday!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.