Vinterns bästa hudvård för ansiktet!

Tjoho! Jag tror att jag äntligen har funnit kuren mot torr och fnasig vinterhy!

Vanligtvis är jag supertorr i ansiktet hela vintern. Och det i sin tur (plus andra livsstilsförändringar) brukar generera plitor och irriterad hy. När jag tittar mig i spegeln på morgonen sätter det lätt en lite grå ton på resten av dagen, om ni förstås vad jag menar…

Men i år är det inte så! Jag testade lite med vad jag hade hemma (vill ogärna köpa nytt om jag inte gjort slut på det som finns) och hittade en oslagbar kombo. Här kommer den:

På morgonen tvättar jag mig bara med ljummet vatten. Sedan smörjer jag först in ansiktet med boragoolja. Runt ögonen smörjer jag in mig med Estelle & Thilde Biodefense Antioxidant Eye Cream. Sen avslutar jag med Blueberry Queen Cream från Care of Gerd innan det är dags för sminket (rouge från Lily Lolo, mascara från Une etc).

På kvällen tvättar jag mig antingen med bara ljummet vatten, eller med Moonsun Cleansing Oil om jag har mycket smink kring ögonen. och så smörjer jag på Annemarie Börlind Orange Blossom Energizer innan jag går och lägger mig.

Det här går ju helt emot det där att man med fördel väljer produkter ur samma serie, som kompletterar varandra på ett genomtänkt sätt. Och jag kan tänka mig att andra oljor – som arganolja – ihop med andra fuktighetskrämer funkar minst lika bra. More is more på vintern, helt enkelt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.