Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

4 ekofrön till pallkragen

Nu är det hög tid att beställa frön till pallkragen, balkongodlingen eller trädgårdslandet. Älskar att drömma och planera varje år. Jag brukar till och med skissa var jag ska så vilken grönsak i mina två pallkragar. Jag har alltid sockerärt som ”fond” i en av dem – både för att det är fint och för at barnen älskar dessa rara små ärtor.

Själv tänkte jag fokusera på frön som direktsås i år. Ingenting som måste förädlas inomhus alltså. Klara och jag har redan sått några frön som förhoppningsvis ska bli ett litet äppelträd – och sedan fanns det ingen plats på fönsterbrädorna kvar längre. Självklart väljer jag ekologiska frön också. =)

Här är fyra nya grönsaker som jag vill testa i år (se bild ovan):

Grönkål ’Westland Winter’, Lindbloms frö. Älskar grönkål både för smakens skull och för att man skörda långt in på vintern.
Sockerärt ’Norli’, Impecta. Tycker de vita blommorna ser vackra ut, och går igång på beskrivningen ”mycket god smak” samt ”Högavkastande”.
Bönmix, Runåbergs fröer. Gillar verkligen bönor. De brukar vara väldigt lättodlade, och alltid goda! Gillar också tanken på att kunna servera en blandning av bönor med baljor i grönt, gult, violett och röd-violettfläckigt.
Morot ’Red Samurai F1’, Nelson Garden. Röda morötter med rosa fruktkött – låter ju som en dröm! 🙂

No Comments Yet.

What do you think?