5 ekokurser jag vill gå i höst!

Jag tycker det är så ofantligt roligt att lära mig nya saker, och är ofta frustrerad över att tiden inte räcker till det jag vill. Av egen erfarenhet vet jag också att det är klokt att prioritera och välja vad man ska lägga energi på. Även det som är roligt kan bli riktigt träligt om man måste pressa in det i schemat…

Men om jag hade all tid i världen finns det massor av kurser jag skulle vilja gå! Helst skulle jag vilja vara ute i naturen hela hösten och lära mig allt om svampar, ”naturens skafferi”, överlevnad och sånt.

Jag är ganska trött på att jobba framför en dator ibland – säger hon som just nu sitter och knappar efter arbetstid 😉 Men efter det här ska jag ut och springa!

Hur som! Här är några kurser jag skulle vilja gå i höst:

Vandra fjäderlätt
Jag är ju bara en rookie i vandringssammanhang. Bor gärna på fjällstation och tar dagsturer. Men jag skulle väldigt gärna vilja nörda lite, sova i tält och lära mig hur man optimerar packningen för det. Via Facebookgruppen ”Vandra Lätt” kan man boka in sig en helkväll och får lära sig allt om det av vandringsexperten Jörgen Johansson.

Höstsvampar
Jag älskar att plocka bär. Men nu är det dags för nästa steg, tycker jag. I höst har jag möjligheten att lära mig allt om matsvampar av Bibbi Wallqvist, svampkonsulent hos Stockholms Svampvänner.

Zero Waste
Den 7 november arrangerar Medborgarskolan i Stockholm en kväll med Peter Streijffert – författare, vinexpert, kock och föreläsare som bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar på gården och bland annat driver en popup-restaurang. Dessutom kan han tydligen allt om hur man minimerar sopmängden utan att behöva tumma på matupplevelsen.

Trädgårdsskola, Odling från grunden
Att odla sina egna grödor, i ekologisk jord som man köpt själv, utan bekämpningsmedel etcetera, känns otroligt vettigt! Olika trädgårdskurser finns i hela landet i bland annat Medborgarskolans regi. Den jag vill gå innehåller mest teori men även en del praktiskt arbete på odlingslott i Lärkängen, Danderyd.

Hållbar Turism
Det skulle också vara kul att engagera sig för schyst resande, och då kan man gå Folkuniversitetets utbildning om det. Den utbildningen är dessutom gratis!

En hållbarare vardag
Jag tänker att jag redan kan ganska mycket om ämnet – men det finns såklart mycket mer att lära om medveten konsumtion. Vilket ju innefattar de flesta områden, som resor, mode, mat, el etcetera. Arrangeras av Folkuniversitetet.

Ni ser – jag har väldigt svårt att välja inriktning här i livet. Men grunden är hela tiden en kärlek till naturen. Och en växande känsla av att jag vill gör allt för att hålla den frisk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.