Idag släpps Ikeas senaste kollektion ”Fullviktig”

Idag är det säljstart för Ikeas senaste kollektion ”Fullviktig” – den femte tillsammans med Doi Tung Development Projekt som gör det möjligt för människor på thailändska landsbygden att försörja sig.

Samarbetet går, precis som många andra fairtrade- och biståndsprojekt, ut på att bedriva verksamheten på ett hållbart sätt. Miljömässigt, socialt, ekonomiskt – och långsiktigt – sett. Hantverkarna får hjälp att återplantera skog som används vid papperstillverkning, att plantera gräs som stabiliserar eroderad mark, att använda biobränsle i produktionen och så vidare. Och det är förstås ett bra exempel på hur tillverkningen av nya produkter måste se ut framöver, om naturresurserna ska räcka till (samtidigt som vi konsumenter shoppar med mer eftertanke).

Inspirationen till kollektionen ”Fullviktig” kommer från den vardagliga vanan att dricka te – och följaktligen innehåller den handgjorda tekannor i keramik, tekoppar, fat och skedar. Men även till exempel kuddar och handgjort papper ingår. Vackert, tycker jag!

IKEA_FULLVIKTIG_porslin_miljo

IKEA_FULLVIKTIG_kollektion_pappersprodukterIKEA_FULLVIKTIG_kuddar_miljo

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.