Veckans vardagsvego: Pasta med grönkål och snällost

Jag experimenterar en del med så kallad snällost just nu. Egentligen heter osten Anari, kommer från Cypern och produceras av vassleprotein som blir över när halloumi tillverkas. Resultatet är en ost som är mer miljövänlig och dessutom proteinrik.  Till konsistensen liknar snällosten ricotta (aningen torrare bara), när man smular sönder den. Med utgångspunkt i det lagade jag denna goda pastarätt, som är väldigt snabblagad!

Pasta med grönkål och snällost
4 port

4 port spaghetti
1 msk smör/rapsolja
100 g grönkål, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
200 g snällost, smulad
50 g valnötter, rostade
8-10 soltorkade tomater, strimlade
ev honung
salt och svartpeppar

Koka pastan.
Smält smöret i stekpanna och fräs grönkålen tillsammans med vitlöken. Rör i snällosten och blanda. Smaka av med salt och peppar. Ringla ev över lite extra olja från burken med soltorkade tomater.
Lägg upp pastan på tallrikar. Skeda över grönkål- och snällostblandningen. Toppa med valnötter och soltorkade tomater. Jag tycker det är gott med en aning honung ovanpå. Experimentera själv efter smak och nyttighetssträvan. =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.