Test: Ansiktsrengöring som inte torkar ut

Jag brukar inte tvätta ansiktet med annat än rent vatten. Först lite mer än ljummet, sedan kallt, eftersom någon en gång i tiden sade att man skulle ”stänga porerna” med kallt vatten på slutet (en skröna, har jag senare läst).

De ansiktsrengöringar och -vatten jag testat tidigare brukar mest irritera huden, tycker jag.  Men sedan fick jag ansiktsrengöring i present. Så varför inte testa?

Care of Gerd Clean Face Canola, 200 ml: Det första som slår en är den fräscha doften av mint och den härligt krämiga konsistensen. Man ska massera in cremen på torr hud, över hela ansiktet, och sedan skölja med ljummet vatten. Jag brukar applicera cremen även nära ögonen, och sedan tvätta bort all ögon-makeup när jag sköljer. Det fungerar perfekt och jag behöver ingen extra eye makeup remover. Efteråt känns huden återfuktad, mjuk och len i stället för torr. Ansiktsrengöringen är prisvärd, med tanke på hur stor tuben är. Dessutom fungerar den tydligen som raklera. Like på den!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.