Veckans vardagsvego: Krämig quorngryta med dragon

Quorn fungerar bra i stället för kyckling i olika grytor, tycker jag. Det här är just en omgjord ”köttis”-gryta som är både snabblagad och god. Krämig quorngryta med dragon 4 port 1 msk rapsolja 1/2-1 hackad gul lök 1/2 skivad purjolök 1 pressad vitlöksklyfta 400 g quornbitar 3 dl grönsaksbuljong (1 msk grönsaksfond + 3…

Veckans vardagsvego: Krämig quorngryta med dragon Läs mer »

Test: Maria Åkerberg Eye Cream More för piggare blick

Ögonkräm känns som ett måste så fort man passerat 40. Jag har verkligen ingenting emot skrattrynkor – eller andra rynkor heller för den delen (Heja Hannah & Co som drog igång kampanjen om att skrota ordet anti-age!). Däremot gillar jag inte att känna mig torr eller svullen runt ögonen, och då kan en ögonkräm hjälpa….

Test: Maria Åkerberg Eye Cream More för piggare blick Läs mer »

Prinsen gör hållbara engångstallrikar för Duni

Ibland blir jag överraskad. Kalla mig fördomsfull, men jag hade inte väntat mig att få läsa orden ”Bernadotte” och ”engångstallrikar” i samma mening. Prins Carl Philip och Oscar Kylberg (den senare VD för det gemensamma företaget Bernadotte & Kylberg) har nämligen designat engångstallrikar, -bestick och servetter för Duni! Kollektionen heter ”Amazonica” och inspirationen sägs komma från…

Prinsen gör hållbara engångstallrikar för Duni Läs mer »

Veckans vardagsvego: Toast med avokado och kryddig fyllning

När jag är hemma själv gör jag gärna matiga mackor av olika slag. Det här är en riktig favorit (som jag har svårt att låta bli ibland, trots att avokado tyvärr inte alls är klimatsmart att äta…). Toast med avokado och kryddig fyllning 2 mackor 2 skivor grovt formbröd 1 avokado strimlad snackspaprika Pålägg: 1…

Veckans vardagsvego: Toast med avokado och kryddig fyllning Läs mer »

Årets mattrender 2018 – hållbart inifrån och ut!

Mat serverad i en ananashalva, i stället för tallrik. Från Thai Bird NYC. En gång per år brukar jag lyssna på Food & Friends trendspaning när det gäller våra matvanor. De senaste åren har det blivit allt större fokus på hållbarhet. 2016 petade man mycket om att äta myror och förra året ville allt fler bli climatarians. I år…

Årets mattrender 2018 – hållbart inifrån och ut! Läs mer »

Trend: Snygga smycken av återvunnet silver

Jag tror mig ana en växande trend inom smyckessegmentet, nämligen att allt fler använder sig av återvunnet silver i produktionen. Vilket såklart är mycket bättre än att utvinna nytt. Ett favoritmärke just nu är svenska La Lula. Bakom varumärket står smyckesdesignern Rebecca Bonaparte och kreatören Katja Janford, som för ganska exakt ett år sedan bestämde sig för att…

Trend: Snygga smycken av återvunnet silver Läs mer »